UNGE I NYT SAMARBEJDE MED 35 KØBENHAVNSKE NATKLUBBER

Natteravnenes nye ungdomsindsats Unge Ravne har indgået aftale med DRC og i første omgang 35 københavnske natklubber, der som en del af aftalen kommer til at være en del af Unge Ravnes natlige besøgsrunde. Hvor Natteravnene har fokus på unge på gaden, vil de Unge Ravne med det nye samarbejde, både arbejde med de unge i nattelivet på gaden og på klubber.

_MG_9450_edited_edited_edited.jpg

Onsdag den 9. oktober 2019

Forhåbentligt bliver det mere trygt for unge at færdes i nattelivet, når Unge Ravne fra fredag den 4. oktober også er at finde på barer og natklubber i det københavnske natteliv. For initiativet har netop indgået samarbejdsaftaler med en række af de mest besøgte københavnske natklubber – herunder spillestedet Rust, Wall Street Pub og Heidis Bier Bar.

Her skal de Unge Ravne, en række frivillige i alderen 20-30 år, deltage i festen, dog uden indtagelse af alkohol og være en ”god ven” for andre unge, hvor og når der er brug for det og afhjælpe de problemer, der opstår i nattelivet. Netop fordi de er unge og er tilstede på barer og klubber, har de en helt anden mulighed for at hjælpe andre unge, hvis behovet opstår.

Projektleder for Unge Ravne Berit Sandholt siger om projektet: 
"Vi har valgt at iværksætte en ungdomsindsats, da vi har erkendt, at der er et behov for, at vi kommer endnu tættere på unge mennesker og dermed muligheden for at forebygge og hjælpe. Unge Ravne møder unge i øjenhøjde og er meget tættere på - både aldersmæssigt og i kontakten til målgruppen. Vi glæder os over samarbejdet med DRC og, i første omgang, 35 fest-steder i København".

Torben E. Hoffmann Rosenstock, der er direktør i Danmarks Restauranter og Caféer, der også repræsenterer natklubberne udtaler: 
 
”Vi synes projektet er utrolig sympatisk og derfor støtter vi op, både som organisation og med deltagelse fra en række af DRC’s medlemmer i nattelivet. De Unge Ravne har en anden mulighed for at interagere med festglade gæster end sikkerhedspersonalet, da de unge ravne jo selv er en del af festen, og kan fungere som en god ven, som man som ung i byen kan læne sig op ad, hvis behovet opstår”.

Om projektet: 
Unge Ravne er et pilotprojekt under Natteravnene og Fonden for Socialt Ansvar. Den nye indsats er en del af et 5-årigt strategisk samarbejde med Tuborgfondet. Projektet udskiller sig på mange måder fra det oprindelige koncept. Unge Ravne må gå ind på barer og klubber, hvor de unge fester, og får en helt anden beklædning, som er valgt af de unge selv. Unge Ravne starter som et pilotprojekt i København, og udrulles derefter i Aarhus, Odense og Aalborg i løbet af 2020 og 2021.