I baren og på dansegulvet: Nu gør Unge Ravne nattelivet mere trygt

Fredag er det ikke kun Natteravnene i gule jakker, der går på gaden for at skabe tryghed og hjælpe festende i nød. Nu kommer en ung udgave i hættetrøje og t-shirt også rundt i København. 17 frivillige mellem 20 og 30 år tager fredag på natklubber i København og sørger for, at unge føler sig mere trygge.

_MG_0521_edited_edited.jpg

04. okt 2019, kl. 08:02

Bolsjer, kondomer og nu også klistermærker. De Unge Ravne har lånt lidt fra Natteravnenes lager, men tilfører deres helt eget præg.

 

-Vi skal ud i nattelivet på barene og på klubberne, og så skal vi egentlig bare være med til at feste, men forskellen er så bare, at vi er ædru, når vi fester med de unge og jævnaldrene, siger 23-årige Mads Sallerup, der skal med Unge Ravne i byen fredag aften. 

De har ikke store genkendelige jakker på, men er iklædt sorte og hvide t-shirts og hættetrøjer, og som noget nyt går de også ind på barer og natklubber og fester med gæsterne.

 

- Når man er en del af festen, så ser man også mere, fordi man interagerer og snakker med de unge, og man kommer ind på livet af dem på en anden måde, fordi man ikke er en løftet pegefinger, siger Katja Karner, der er en del af de Unge Ravne og også er 23 år. Og det er netop idéen bag det nye projekt, der hører under Natteravnene og Fonden for Socialt Ansvar. 

"100 procent ja til mere tryghed" 

I alt 35 natklubber i København er med til at lukke de frivillige og ædru Unge Ravne ind i baren og på dansegulvet. 

- De har et overskud til at tale med de unge mennesker om noget andet end vores sikkerhedspersonale har, derfor kan de få en anden kontakt. Alt, hvad der kan medvirke til, at man føler sig mere tryg, det siger vi 100 procent ja til, siger Torben Hoffmann Rosenstock, der er direktør i Danmarks Restauranter og Caféer.  

Han håber sammen med Unge Ravne på, at endnu flere kommer med på listen.  

- Det er klart vores forventning, at flere skal signe up på det her, og vi skal se en udbredelse, så det ikke kun er København, men det også kan komme til andre danske byer, siger han. 

Brug for flere frivillige 

Mads Sallerup og Katja Karner er to ud af 17 nuværende frivillige, der har meldt sig til at hjælpe unge i byen og skabe en god stemning. 

Indtil videre er turene fire timer lange ad gangen og begynder omkring midnat fredag og lørdag nat. 

Så 17 frivillige er langt fra nok - ifølge Berit Sandholt vil de gerne have engageret 50 unge i hættetrøjer.  

Er det fordi Natteravnene ikke gør det godt nok? 

- Nej, det er det bestemt ikke. Natteravnene gør det de skal. De bevæger sig ude i deres gule jakker og er gode til at have en præventiv effekt, på det, der kan ske, i nattelivet, siger Berit Sandholt og fortæller om behovet for Unge Ravne: 

- Der er brug for mere tryghed i nattelivet. Vi har gerne villet sættet Unge Ravne i søen i en del år, og nu har vi endelig fået midler til at kunne gøre en endnu større forskel ved at være tættere på unge, når de fester.  

Unge Ravne er støttet af Tuborgfondet og starter som et pilotprojekt i København, der kommer til Aarhus, Odense og Aalborg i løbet af 2020 og 2021.